Muzeul de Antropologie “Francisc Rainer” Cheia

Amenajat în casa de vacanţă a marelui savant Francisc I. Rainer, muzeul vorbeşte despre viaţa, opera şi activitatea medicului, profesorului, cercetătorului care a instituţionalizat antropologia românească şi a înscris-o în circuitul valorilor ştiinţifice internaţionale.

Marele savant Francisc Rainer (1874-1944) a fost creatorul școlii românești de antropologie. A înființat Institutul de Antropologie al Academiei Române, în anul 1940. Prestigiul său academic este recunoașterea sa publică, în epocă, sub numele de Marele Profesor. Obișnuia să vină și să-și petreacă timpul în casa sa de vacanță de la Cheia, la poalele masivului Ciucaș. Astfel, locul a fost transformat în muzeu, evocând viața, opera și activitatea medicului.

Muzeul de antropologie
Muzeul de antropologie

Muzeul de Antropologie „Francisc Rainer” a fost înființat în anul 2007, fiind dedicat antropologiei ca știință a omului. De aceea, se regăsesc aspecte biologice, ce țin de constituția fizică, dar și proiecția culturală a omului. Francisc Rainer a înțeles antropologia ca pe o disciplină care conectează întregul univers uman. Muzeul are, de asemenea, un caracter interactiv, prin care vizitatorii pot afla detalii despre psihologia, bioritmul și fizionomia umană.

Muzeul are un pronunţat caracter interactiv, fiind dotat cu echipamente electronice de ultimă generaţie, care permit vizitatorului nu numai să urmărească filme pe teme de antropologie, dar şi să afle diverse date interesante despre propria-i persoană – profil psihologic, bioritm sau fizionomie.

Adresa : Str. Principala, Nr. 1 Cheia

Telefon: 0244294264

Program vizitare: marţi-duminică, orele 9.00-17.00 (1 oct.-30 apr.) –  orele 9,00-19,00 (1 mai-30 sept.)
Luni închis

Tarife: 8 Lei/pers. individual; 4 Lei/pers. grup organizat(minim 10 persoane) sau copii, studenti, militari;
Gratuit: Persoanele defavorizate, persoanele cu dizabilitati, copiii cu varsta pana la 3 ani, copiii din centrele de plasament, persoanele din reteaua muzeala si cei care poseda legitimatii ICOM