Despre Proiect

Website-ul www.valeateleajenului.ro este un proiect ce are o istorie de mai bine de 15 ani în online. Povestea website-ului începe în 2005 când doi studenți la acea vreme, Ion Ioana și Cosmin Ghimpu, au realizat un website pentru comuna Măneciu cu adresa www.maneciu.lx.ro. În 2010, proiectul a continuat prin realizarea primului site dedicat zonei Văii Teleajenului, având la acea vreme adresa www.valea-teleajenului.ro. Ulterior, în 2016, website-ul a continuat sub denumirea www.evaleateleajenului.ro și din 2022 cum domeniul actual era disponibil, website-ul a fost relansat cu actuala adresă: www.valeateleajenului.ro

Website-ul este un proiect al Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Zăganu (pe scurt ADCZ) din Măneciu și a fost realizat de către Cosmin Ghimpu fiind susținut de CLAXNET. Istoria website-ului se îmbină cu istoria asociației. În momentul demarării website-ului au fost realizați și primii pași pentru înființarea Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Zăganu. Așadar, primul proiect al asociației a fost realizarea unui website dedicat zonei Văii Teleajenului pentru a promova această parte a județului Prahova, a oferi informații utile despre obiectivele turistice din zonă și de a fi un portal cu știri pentru localnici.

Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară “Zăganul” este o organizaţie neguvernamentală din domeniul dezvoltării comunitare ce-şi propune să contribuie la prezervarea mediului înconjurator şi la dezvoltarea socială, economică şi civică pe baze sustenabile a Văii Teleajenului. Misiunea Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară “Zăganul” este de a promova dezvoltarea durabilă a comunităţilor Văii Teleajenului.

Asociația a fost înființată în 2011 și a desfășurat acțiuni de ecologizare în zona Măneciu-Cheia, remarcare și marcare trasee turistice de cicloturism și pedestre, promovare online a zonei Văii Teleajenului (prin site-urile dedicate stațiunii Cheia și zonei Văii Teleajenului), strângerea de semnături pentru reintroducerea trenului pe ruta Măneciu-Ploiești, sterilizarea de câini și pisici și organizarea concursurilor de ciclism Cheia MTB Challenge și Subcarpați Epic MTB.