Cheile Cheiței

Puteți parcurge Cheile Cheiței pe traseul triunghi albastru din Cheia (timp de parcurs 1 oră). Traseul pleacă din curtea hotelului Zăganu şi urmează valea Cheiţei pe versantul dinspre Babeş (Munţii Grohotiş).

Descriere traseu:

La început traseul străbate o scurtă porţiune de pădure la început pe o potecă şi apoi pe un drum forestier ce se termină la un zid de piatră, de aici poteca urcă pe versantul drept printre copaci, trece peste trei izvoare dintre care unul sulfuros ce vin dinspre Babeş. Poteca şerpuieşte de-a lungul Cheilor Cheiţei, pâna la locul unde în chei intră pârâul Berii. De aici poteca coboară într-o zonă plată, schimbăm versantul urcând pe sub creasta dintre cele două pâraie, aici valea este mai îngustă şi apa curge în cascade de înălţimi de aproximativ 4 m. În această zonă pot fi întâlnite două izvoare sulfuroase.

Urcăm pe potecă şi ajungem într-o zonă unde aspectul de chei dispare, de aici mai urcăm 5 minute şi ieşim într-un drum forestier pe care-l urmăm în partea dreaptă. Aici se termină traseul. Dacă urmăm drumul forestier în dreapta, trecem de o barieră şi ajungem în drumul naţional. De aici vă puteți întoarce în Cheia urmând drumul naţional şi traseul Cheia – Valea Berii marcat cu cruce albastră, puteți urma traseul spre pasul Bratocea marcat cu bandă albastră sau puteți intra pe Valea Berii pentru a merge pe traseul spre cabana Muntele Roşu, marcat cu punct roşu sau către cabana Ciucaș, marcat cu cruce albastră.