Muzeul de Artă Religioasă Nicolae Iorga

Muzeul de arta religioasa
Muzeul de arta religioasa

Muzeul de Arta Religioasa “Nicolae Iorga” face parte din Complexul muzeal Valenii de Munte, alaturi de Muzeul Memorial Nicolae Iorga, Muzeul de Etnografie al Vaii Teleajenului si Muzeul de Stiinte Naturale “Cultura Prunului”.

In cladirea actualului muzeu a functionat Scoala de Misionare Nationale “Regina Maria”, asezamant cultural infiintat de marele savant Nicolae Iorga la 19 august 1922. In aceasta institutie, care a functionat intr-una din cele mai vechi cladiri din orasul Valenii de Munte, construita in secolul al XVIII-lea, tinerele erau pregatite pentru cariera de invatatoare. Alese din cele mai bune din toate regiunile tarii si din toti locuitorii ei (romance, sasoaice, si unguroaice), tinerele invatatoare urmau aceasta scolala timp de un an. Misionarele formau la sate un nou suflet romanesc.

In prezent, cladirea adaposteste o expozitie de arta religioasa ce continua ideea unui alt asezamant cultural – Muzeul de Arta Religioasa infiintat de Nicolae Iorga la Valenii de Munte in 1923 si pus sub ingrijirea elevelor Scolii de Misionare.

Programul:

Muzeul poate fi vizitat zilnic de marți până duminică între orele 9:00-17:00

Luni muzeul este închis

Tarife:

Bilet Acces Complexul Muzeal Nicolae Iorga Valenii de Munte – Adulti: 17.6 RON

Bilet Acces Complexul Muzeal Nicolae Iorga Valenii de Munte – Copii/Elevi/Studenti: 4.4 RON

Bilet Acces Complexul Muzeal Nicolae Iorga Valenii de Munte – Pensionari/Eroi ai Revolutiei: 8.8 RON