Cascada Schinda

Cascada Schinda
Cascada Schinda

Cascada Schinda se află la poalele Muntelui Tătaru, pe Valea Telejenelului în zona cunoscută sub numele de Schinda. Din Măneciu se poate ajunge la cască pornind de la lacul de acumulare Măneciu pe traseul turistic cruce galbenă și pe drumul forestier ce urcă dealul Chiciureni.

cascada Schinda în anii 1960
cascada Schinda în anii 1960

Pentru a ajunge la casca Schinda din staţiunea Cheia, la ieşirea din Cheia în zona Mogoş părăsiţi DN 1A mergând pe un drum forestier până în Buzoianu, în zona la Triunghi (zona în care drumul forestier dinspre DN 1A se intersectează cu drumul paralel cu râul Telejenel) cotiţi spre avalul râului Telejenel pe drumul forestier ce ajunge în Măneciu.

Cum ajungi:

Accesul auto poate fi facut cu orice masina urmand DN 1A spre Cheia. Daca veniti din directia Brasovului trebuie sa traversati statiunea Cheia si sa faceti stanga pe primul drum forestier (vizualizati locatia pe Google Maps). Daca veniti din directia Ploiestiului trebuie sa faceti dreapta pe acelasi drum forestier inainte de a intra in statiunea Cheia (vizualizati locatia in Street View).
Drumul forestier continua 5,5 km pana ajunge in zona numita La Triunghi, unde veți întâlni râul Telejenel la o intersectie de drumuri (vizualizati locatia pe Google Maps). Portiunea nu trebuie sa puna probleme niciunei masini. Trebuie urmat de aici drumul catre dreapta care merge paralel cu raul Telejenel. Veți continua pe drumul forestier cca. 8,0 km pana se ajunge in dreptul unei cabane aflata pe partea dreapta a drumului. In functie de anotimp pe traseu pot aparea zone cu noroi care pot pune in dificultate masinile de oras fara tractiune 4×4.