Cheile Pârâului Alb

Cheile Paraului Alb se află în munții Ciucaș, mai exact în zona Văii Stânii, la baza Culmii sud-estice a Zăganu-Gropșoarele.

Pentru a ajunge în Cheile Pârâului Alb se pornește din Poiana Văii Stânii pe traseu marcat cu triunghi galben. La începutul traseului observăm spre dreapta stâncile din Culmea Suvițelor iar spre stânga Colții Vânătorului, aici se întâlnește izvorul Pârâului Alb, singura sursă de apă pentru călătorii care doresc să ajungă în golul alpin.

Odata intrat în sectorul de chei vizitatorii se pot delecta cu un peisaj virgin. Cheile propriu-zise au aproximativ 300 de metri lungime și sunt străjuite de pereți verticali înalți alcătuiți din conglomerate. Spre deosebire de Cheile Stânei, aici nu există râu, pereții sunt ceva mai depărtați iar vegetația a pus stăpânire pe suprafețe întinse.

În chei se află două peșteri de mici dimensiuni, una este situata la intrarea în chei , pe versantul estic al Muntelui Zăganu, cunoscută sub numele de Peștera Mică, iar cealaltă este situata la 100 m amonte de la intrarea în chei, cunoscuta sub numele de Peștera Aven.