Cheile Văii Stânii

În partea de est a muntelui Zăganu se pot întâlni numeroase chei, printre acestea amintim Cheile Pârâului Alb şi Cheile Strâmbului, dar cele mai spectaculoase sunt Cheile Văii Stânii ce sunt formate din conglomerate cu o îngustare cu repezişuri şi sărituri, sălbatice, pe o lungime de 1 km. Pereţii cheilor au 70-100 m cu depărtări de până la 10 m.

Cum ajungi:

Accesul auto poate fi facut cu orice masina urmand DN 1A spre Cheia. Daca veniti din directia Brasovului trebuie sa traversati statiunea Cheia si sa faceti stanga pe primul drum forestier (vizualizati locatia pe Google Maps). Daca veniti din directia Ploiestiului trebuie sa faceti dreapta pe acelasi drum forestier inainte de a intra in statiunea Cheia (vizualizati locatia in Street View).
Drumul forestier continua 5,5 km pana ajunge in zona numita La Triunghi, unde veți întâlni râul Telejenel la o intersectie de drumuri (vizualizati locatia pe Google Maps). Portiunea nu trebuie sa puna probleme niciunei masini. Trebuie urmat de aici drumul catre stânga care merge paralel cu raul Telejenel. Veți continua pe drumul forestier cca. 3 km pana se ajunge la o intersecție de drumuri în zona Valea Stânii, la 1 km după Casa Vânătorului. De aici veți  merge pe drumul din stânga aproximativ 2 km. Atenție! Drumul se înfundă la capăt și se transformă în potecă la intrare în chei.