Sunday, December 3, 2023

Trasee turistice noi marcate în Valea Teleajenului

Must Read

Turiștii care vizitează Valea Teleajenului au la dispoziție din acest an noi trasee turistice pe munții și dealurile din zonă.

O rețea de trasee pentru drumeții, cu o lungimea de 140 km, care conectează localitatea Măneciu și stațiunea Cheia de munții din zonă a fost realizată de membrii și voluntarii Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Zăganu. Au fost remarcate vechi trasee și inaugurate unele noi în jurul lacului Măneciu, pe munții Grohotiș, Tătaru și Clăbucetul Măneciului. Totodată, au fost remarcate și 68 Km de trasee de cicloturism. Pe lângă marcarea propriu-zisă a traseelor au fost montați 52 de stâlpi și 74 de indicatoare de orientare în care pot fi găsite informații despre trasee.

Proiectul elaborat și implementat de către ADCZ care își propune să promoveze întreaga rețea de trasee turistice din zona Văii Teleajenului. Activitatea a fost suținută cu 22.000 de lei de către Primăria și Consiliul Local Măneciu, ce a permis în principal achiziționarea de stâlpi și indicatoare turistice. Acțiunea a fost posibilă și mulțumită Rustoval care a sprijinit asociația în achiziționarea de ciment și alte materiale de construcții precum vopseaua necesară marcării traseelor.

Traseele marcate pot fi găsite la adresa web https://www.valeateleajenului.ro/turism/drumetii/

În cadrul adresei web pot fi găsite fiecare traseu în parte cu detalii, poze și track. Toate aceste informații pot fi accesate in zonele de pe traseu cu semnal prin scanarea codului qr de pe indicatoare.

În 2023 acțiunile Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Zăganu de marcare și remarcare a traseelor turistice va continua. Orice ajutor este mai mult decât binevenit. Dacă doriți să fiți voluntari și să participați la acțiunile de marcare puteți contacta membrii asociației la pagina de facebook a organizației.

Odată cu marcarea traseelor, turiștii vor depăși provocările de navigare cu care se confruntă un călător independent atunci când încearcă să optimizeze traseul și să localizeze puncte de interes de-a lungul drumului pentru a petrece timpul liber în natură.

 

Articole Recente

Pădurile și exploatarea forestieră până la construirea fabricii Drajna

Pădurile În 1891, într-o adresă a Primăiriei comunei Măneciu Pământeni adresată Ocolului Silvic Văleni se arată: „în această comună nu...

More Articles Like This