Friday, April 19, 2024

Microbuze electrice și stații de încărcare electrice la Măneciu și Izvoarele

Must Read

Primăria Măneciu a depus, împreună cu Primăria Izvoarele, în luna mai a anului curent documentația necesară pentru achiziția a două microbuze complet electrice, destinate transportului comunitar și realizarea de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

În luna noiembrie s-a aprobat finanțarea integrală din fonduri ale Uniunii Europene, prin PNRR, a proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)”, depus în parteneriat de comunele Măneciu și Izvoarele.

Astfel, vor fi achiziționate două microbuze integral electrice și 6 stații de încărcare electrică a acestora. Cele 6 stații vor fi amplasate pe teritoriul celor două comune. Valoarea proiectului este de 3.515.000 lei (circa 700.000 Euro). Proiectul, depus în parteneriat cu comuna Izvoarele, va fi finanțat în proporție de 100% din fondurile nerambursabile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Realizarea acestui proiect încurajează scăderea emisiilor de dioxid de carbon, creșterea calității vieții în mediul rural și atenuarea schimbărilor climatice, încadrându-se în politicile naționale și cele ale Uniunii Europene.

Articole Recente

Pădurile și exploatarea forestieră până la construirea fabricii Drajna

Pădurile În 1891, într-o adresă a Primăiriei comunei Măneciu Pământeni adresată Ocolului Silvic Văleni se arată: „în această comună nu...

More Articles Like This