Thursday, July 18, 2024

Lansare website Valea Teleajenului

Must Read

De ziua națională a României și a comunei Măneciu este lansat website-ul www.valeateleajenului.ro

Website-ul www.valeateleajenului.ro este un proiect ce are o istorie de mai bine de 15 ani în online. Povestea website-ului începe în 2005 când doi studenți la acea vreme, Ion Ioana și Cosmin Ghimpu, au realizat un website pentru comuna Măneciu cu adresa www.maneciu.lx.ro. În 2010, proiectul a continuat prin realizarea primului site dedicat zonei Văii Teleajenului, având la acea vreme adresa www.valea-teleajenului.ro. Ulterior, în 2016, website-ul a continuat sub denumirea www.evaleateleajenului.ro și din 2022 cum domeniul actual era disponibil, website-ul a fost relansat cu actuala adresă: www.valeateleajenului.ro

Website-ul este un proiect al Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Zăganu (pe scurt ADCZ) din Măneciu și a fost realizat de către Cosmin Ghimpu fiind susținut de CLAXNET. Istoria website-ului se îmbină cu istoria asociației. În momentul demarării website-ului au fost realizați și primii pași pentru înființarea Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Zăganu. Așadar, primul proiect al asociației a fost realizarea unui website dedicat zonei Văii Teleajenului pentru a promova această parte a județului Prahova, a oferi informații utile despre obiectivele turistice din zonă și de a fi un portal cu știri pentru localnici.

Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară “Zăganul” este o organizaţie neguvernamentală din domeniul dezvoltării comunitare ce-şi propune să contribuie la prezervarea mediului înconjurator şi la dezvoltarea socială, economică şi civică pe baze sustenabile a Văii Teleajenului. Misiunea Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară “Zăganul” este de a promova dezvoltarea durabilă a comunităţilor Văii Teleajenului.

Asociația a fost înființată în 2011 și a desfășurat acțiuni de ecologizare în zona Măneciu-Cheia, remarcare și marcare trasee turistice de cicloturism și pedestre, promovare online a zonei Văii Teleajenului (prin site-urile dedicate stațiunii Cheia și zonei Văii Teleajenului), strângerea de semnături pentru reintroducerea trenului pe ruta Măneciu-Ploiești, sterilizarea de câini și pisici și organizarea concursurilor de ciclism Cheia MTB Challenge și Subcarpați Epic MTB.

Articole Recente

Pădurile și exploatarea forestieră până la construirea fabricii Drajna

Pădurile În 1891, într-o adresă a Primăiriei comunei Măneciu Pământeni adresată Ocolului Silvic Văleni se arată: „în această comună nu...

More Articles Like This