Friday, April 19, 2024

Centru de colectare selectivă la Măneciu

Must Read

Primăria Măneciu a depus un proiect important pentru comuna Măneciu la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor: proiectul-tip „CENTRU DE COLECTARE SELECTIVĂ A DEȘEURILOR PRIN APORT VOLUNTAR ÎN COMUNA MĂNECIU JUDEȚUL PRAHOVA”.

Acesta este finanțat 100% din fonduri europene, prin PNRR, aduce o contribuție importantă la protejarea mediului ambiant și facilitează strângerea deșeurilor reciclabile, pe o platformă betonată, îngrădită și păzită.

Proiectul este în conformitate cu cerințele europene moderne și este amplasat la Măneciu Pământeni, în zona Valea Mare, la 1 km distanță de ultimele case locuite.

Printre facilitățile la care cetățenii comunei Măneciu vor avea acces se numără colectarea selectivă a deșeurilor de hârtie/carton, plastic, respectiv textile, colectarea deșeurilor electrice/elctronice, a celor de uz casnic (electrice mari-frigidere, televizoare, etc.) și a celor de mobilier din lemn, colectarea deșeurilor de sticlă-geam, respectiv sticle/borcane/recipiente, colectarea anvelopelor, deșeurilor metalice, a deșeurilor de curte/grădină (crengi, frunze, etc), deșeurilor din construcții, moloz, etc.

Dacă proiectul va fi acceptat pentru finanțare, valoarea totală a proiectului va fi de 4.558.786 lei (926.677 Euro).

Articole Recente

Pădurile și exploatarea forestieră până la construirea fabricii Drajna

Pădurile În 1891, într-o adresă a Primăiriei comunei Măneciu Pământeni adresată Ocolului Silvic Văleni se arată: „în această comună nu...

More Articles Like This